ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 
Нашата мисия
Нашата история
Сатянанда йога
Нашият екип
Мястото
Галерия
Курсистите за нас
  

Татяна Атанасова (санясин Атма Шуддхи)

Таня е основател и основната „креативна сила“ на Клуб „Йога и приятели”. Тя е висококвалифициран преподавател, преминал успешно 4-месечен сертификационен курс в йога университета Бихар Йога Бхарати (Индия). Таня практикува интегрална йога, основно Сатянанда йога от 2003 г. Има многобройни престои и обучения в ашрами в Индия и Гърция, участвала е в десетки йога-семинари в България и чужбина, както и в редица йога събития, курсове и лекции. Член е на Българско Сдружение Аюрведа.

Таня се отличава с изключителна отдаденост и топлина към своите курсисти, както и енергия, и гъвкавост не само на тялото, но и на духа. Притежава нестандартен, богат и извънреден житейски опит, цени чистотата у хората, обича да помага и да говори с тях. Като йога учител, тя е по-скоро с благ, отколкото със строг подход към всеки практикуващ. Качеството на йога програмите са гарантирани от нейния стремеж към постоянно усъвършенстване и подобряване състоянието на практикуващите йога курсисти, а учителското призвание носи в себе си по наследство. Богатият й професионален опит и образованието й са в областта на информационните технологии.
 

Катя Делирадева (джигясу Крия Видя)

Катя се занимава с йога от 2002 година. Пътуванията й до Индия, семинарите, в които е участвала и нейният учител по йога, промените, които са настъпили при нея, я вдъхновяват да сподели наученото. Тя е завършила шестмесечен курс "Науката йога" и петмесечен курс по йога за деца към Сатянанда Йога Академия - Европа. За нея йога е един ценен дар, който ни помага да живеем в настоящия момент и да подобрим качеството на живота си - да работим по-ефективно, да живеем по-пълноценно, да приемем себе си и останалите, да променим отношението си към околния свят и същевременно да бъдем позитивни и добри. По професия е машинен инженер, а като втора професия има застраховане.
 

Ачютананда (санясин Ачютананда)

Achyutananda was born in the UK and has dedicated over 30 years of his life to teaching yoga. Being an official Emissary of the Bihar School of Yoga, he has taught throughout Europe, as well as in Australia, India and Iran.

Achyutananda’s teaching style conveys depth and understanding of yoga that is accessible to everyone. His diverse experience includes teaching yoga at drug rehabilitation centres, men’s prisons, special classes for the visually impaired and those living with HIV+.
 

Даниела Георгиева (санясин Дурга)

Даниела Георгиева е карма санясин в традицията на Сатянанда йога, сертифициран инструктор по йога от Национална Спортна Академия, член на "Йога клуба" към БЙА. В периода 2000г. - 2006г. е съучредител и програмен директор на "Център за бременни жени" - гр. Пловдив. От 2007г. провежда обучения "Йога за бременни жени" и "Подготовка за раждане чрез йога". Нейните усилия през всичките тези години са изцяло насочени в тази сфера. Даниела е един от най-опитните учители по йога за бременни и е обучила редица инструктори, занимаващи се с пренатална йога. Има дългогодишно участие в многобройни йога курсове, семинари и събития в България, Европа и Индия.
 

Мария Ченова (санясин Дхармаджоти)

Мария Ченова (Дхармаджоти) е родена през 1960 година и само на 9 годишна възраст тя започва да чете йогийска литература. През 1989 г. се включва в програмата по Сравнително религиознание в Нов Български Университет. Там чрез лекциите се запознава със Сатянанда йога и по-късно намира своя гуру Свами Ниранджананда Сарасвати.

През 2009 година Дхармаджоти е част от Gurucool, а след това има 2-годишно участие в саняски тренинг (СТ), ръководен от Свами Ниранджан. След едно от поредните си посещения в Индия получава задача от Bihar School of Yoga да изнася лекции и семинари – мисия, която ще позволи на всички нас да се насладим на голямата й харизма и да почерпим от изключително богатите й познания.

В рамките на СТ тя е изучавала на базово ниво деванагри, слушала е лекционния курс на Свами Бодхананда Сарасвати за връзката между фонемите и графемите на азбуката деванагри и психологическите характеристики. Преминала е също учителски курс в Индия - YTTС. Интересите й извън Сатянанда йога са свързани със сферата на антропологията. Изучавала е иврит, семиотика на Стария завет, сравнително религиознание.
 

Виктор Емилов (Дхянратна)

Началото на йога за мен постави една пречистваща практика, която ми помогна да се избавя от упорит фарингит – нещо, с което традиционната медицина не можа да ми помогне с години. И дали е случайно или не, се оказа, че в йога е най-добре да се започне точно с пречистване. (Предполагам получавам червена точка за това :) )

Обучението си в йога съм получил от Татяна Атанасова (санясин Атма Шудхи), с която заедно създадохме Клуб „Йога и приятели“. Тя преподаваше, а аз присъствах на всеки час в продължение на година и половина стараейки се да попия йога. После започнах да превеждам йогийска литература, когато е необходимо за нашите програми, да посещавам лекции и семинари в традицията на Бихарската школа по йога, организирани в клуба ни. И може да се каже, че йога е с мен всеки ден от 2011 г. до момента. Тя ми помага както за физическото здраве, така и за осъзнаване и освобождаване от самоналожени бариери в живота, носещи стрес. Благодарение на Сатянанда йога системата и висококвалифицираните ни учители, вече години виждам как тя помага на курсистите да повишават качеството си на живот и с радост ще предам наученото от практиката на желаещите да се запознаят и занимават с йога.
 

Илиян Константинов (санясин Шивапрем)

Илиян Константинов е роден през 1981 г. в град София. Има духовни изживявания от 6 годишен, а с Йога се занимава от 16-годишна възраст. През 1997 г. за пръв път се докосва до Сатянанда Йога системата и от тогава спира да боледува. През 2000 г. има щастието да се срещне със своя учител Парамахамса Ниранджанананда Сарасвати на живо в Атина, където получава първото си посвещение и започва да се занимава още по-интензивно с Йога.
През следващите 2001-2002 г. завършва четиримесечен сертификационен Йога курс в „Бихар Йога Бхарати” (първият Йога университет в света) в Индия.
Преподава „Класическа Интегрална Йога” по методите на Сатянанда Йога системата от 2003 г. (позната също като Бихарската школа по йога). За него практикуването на Йога е начин на живот, който го прави Здрав, Балансиран, Работоспособен и Доволен във всяка една ситуация. Преподаването на практики го изпълва с вътрешно удовлетворение. Виждайки бавният, но сигурен напредък на всички курсисти занимаващи се редовно и сериозно с Йога се чувства Щастлив!
 

Галина Тошева (санясин Шанти Девананда)

Сатянанда Йога се появи в живота ми през 2002 година, след като осъзнах нуждата от нова позитивна гледна точка към себе си и света. Преди това прекарах години да се образовам като икономист и да работя като счетоводител. В личните си интереси последователно преминах през математиката, философията и психологията, намирайки кулминация и удовлетворение в йога като философска концепция и път за развитие.
Възприемам йога като универсална система за човешко развитие, и се стремя да представям практиките й на съвременен и достъпен език в оригиналния им дух на чистота, простота и ефективност. Близък ми е стилът на Сатянанда Йога с характерния й акцент върху осъзнаването, и систематичния и интегриран подход към практиките. Посещавам редовно Сатянанда ашрам в Гърция и високо ценя Свами Шивамурти за нейната мъдрост и подкрепа. Притежавам професионална квалификация “Инструктор по йога”, получена от НСА “Васил Левски”. По време на това обучение се запознах с Шивананда Йога Веданта, която е достъпна система, създадена от Свами Вишнудевананда в отговор на нуждите на съвременния човек. Нова перспектива отвори пред мен 14-месечното ми участие в саняса тренинг в Bihar School of Yoga, Мунгер, Индия под ръководството на Свами Ниранджанананда Сарасвати. Мотивацията ми да преподавам йога е вярата ми, че практикуването на йога е начин да подобрим качеството на живота си.
 

Ива Делибашева (Ида)

Запознах се с Йога през 2003 година в Сатянанда традиция. Дълбоко уважавам нейните корени, духовни учители и последователи! Тя е балансирана система, която съдържа в себе си всичко, от което имаме нужда в съвременния свят, за да преоткрием себе си и да постигнем отдаденост и единство. В годините посетих редица вдъхновяващи лекции и семинари, и продължих обучението и търсенето си в България, Гърция и Индия. Завърших СДК за инструктори по йога към НСА „Васил Левски”- гр.София през 2008 година и след това започнах да водя часове. Продължих обучението си към SYAE (Европейска Сатянанда Йога Академия) в периода 2010 – 2012 година, където преминах през обучение в Yogic Studies 1 и 2.

С времето Йога се превръща в начин на живот и възможност за себеизразяване и развитие. За мен Йога е безкрайна, всеобхватна и дълбока философска и практическа система, в която има място за всеки и всеки може да намери себе си в нея!
 

Мария Вацова (санясин Шрутимурти)

Практикувам йога от 2003 г. Завършила съм две сертификационни нива по Йогийски науки в традицията на Сатянанда йога: 4 месечен курс в университета „Бихар Йога Бхарати”, Ганга-даршан, Мунгер, Индия през 2010-11 г. и 6 месечен курс към Сатянанда йога академия Европа през 2011 г. Посещавам и квалификационни курсове за йога учители, провеждани в България. Преминала съм следните квалификационни обучения за работа с деца: „Йога за деца” към Българска федерация по йога, Национална спортна академия; „Кинезиология за деца” към фондация „Децата на бъдещето”; „Изследване на йога в образованието” към международната организация Research on Yoga in Education, RYE. От 2003 г. до сега редовно участвам във всички обучителни семинари по йога в Сатянанда йога традицията. Специализирам в две посоки – класическа интегрална йога и йога за деца. Работата си с деца започнах като асистент в йога-занимания с деца без родителска грижа от дома „П. Р. Славейков“ и след това продължих като титуляр йога учител. Успоредно водих детски групи по йога и "Йога за деца и родители" в 3 йога студиа в София. От 2011 г. водя курсове по класическа йога за първо ниво - начинаещи, второ ниво - напредващи начинаещи, трето ниво - средно напреднали и динамична йога.