ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 
  

Асана, пранаяма, мудра, бандха

Категория: Книги

Цена: 36.00 лв.

Свами Сатянанда Сарасвати

Асана, пранаяма, мудра, бандха е получила международно признание като един от най-систематизираните съвременни наръчници по йога. Първото издание на Бихарската школа по йога през 1969 г. е преиздавано седемнадесет пъти и е преведено на редица езици. Книгата е основният справочен източник, използван от преподаватели и ученици по БИХАРСКА ЙОГА® или САТЯНАНДА ЙОГА® в рамките на Международното йога движение, както и от много други традиции.

Беседи за божествената любов

Категория: Книги

Цена: 0.00 лв.

Беседи за позитивността

Категория: Книги

Цена: 8.00 лв.

Свами Шивамурти Сарасвати

Тази книга е съставена по лекция и тридневен семинар на свами Шивамурти Сарасвати на тема Справяне с негативността. Тя представлява един своеобразен наръчник за култивиране на положително мислене чрез принципите и техниките на йога. В нея ще откриете както по-общ поглед върху философията на Сатянанда йога, така и многобройни и вдъхновяващи практики, които могат да помогнат на всеки да се развива в желаната посока. С положителното мислене идват и положителните събития. Тук можете да намерите семенцето, което ще ви превърне в лотосов цвят – неизменно красив над тинята и винаги носещ щастие.

Вкусът на Аюрведа

Категория: Книги

Цена: 13.90 лв.

"Вкусът на Аюрведа" ще ви запознае с основните разбирания за здраве в древната наука за живота и хармонията - Аюрведа.

Накратко са изложени базисните ведически понятия за типовете хора, характеристиките на отделните хранителни продукти и принципите на здравословното хранене. Обръща се специално внимание и на разнообразните ароматни подправки, които са задължителна част в аюрведичната кухня и които често се явяват природен лек за множество заболявания. В изложението ще откриете аюрведичен тест, чрез който да определите своята индивидуална конституция на тялото (доша), както и препоръки за хранене в съответствие с нея. Освен авторитетна теория по въпросите на правилното хранене, книгата ще ви представи и над 70 рецепти за приготвяне на ориз, хлебчета, закуски, салати, супи, зеленчукови ястия, десерти и напитки, както и насоки за съставяне на ежедневна, балансирана диета.

Домашен уют

Категория: Книги

Цена: 6.00 лв.

Живот след живот, душата пътешества от тяло в тяло, както тялото сменя остарелите си дрехи. Странстващи от незапомнени времена в различни тела, ние отдавна сме забравили своя вечен, уютен дом.
В тези няколко беседи, озарени от древната индийската мъдрост, Б. Р. Шридара Махарадж разкрива пътя на нашето завръщане – път на красота и любов към Бога.

Емоционалната интелигентност

Категория: Книги

Цена: 8.00 лв.

Свами Шивамурти Сарасвати

Книгата е съставена по лекция и семинар на свами Шивамурти Сарасвати в България на тема "Емоционалната интелигентност" и засяга един от най-важните теми в живота ни - как да управляваме емоциите си, как да ги разбираме и приемаме и как да се справяме с тях. В тази малка книга може да намерите много вдъхновение, практични познания за йогийския психологичен подход към човека и света, както и утвърдени техники от йога за трансформиране на емоциите.

"Всички знаем как се чувстваме с емоциите си, но знаем ли как да ги управляваме? Йога разглежда емоциите като комбинация от мисли и енергия. Представете си кристална топка. Тя няма цвят. Ако я поставим върху жълто парче плат, ще се оцвети в жълто, ако я поставим върху зелен плат, ще се оцвети в зелено. Трябва да се научим да трансформираме емоциите си. Те не трябва да се изливат хаотично във всички посоки, а да се обърнат навътре. Ако се научим да фокусираме емоциите си като лазерен лъч, те могат да имат огромна мощ."

Златния Аватар

Категория: Книги

Цена: 10.80 лв.

"Златния Аватар" ни представя поезията на Абсолюта, такава каквато самият той ни е завещал преди около 520 години. Всевишният се е появил в град Навадвип, Западен Бенгал през 1486 год. По-късно славата му се разнесла извън Индия, до всички кътчета на света и той станал известен като Шри Чайтаня Махапрабху – Златния Аватар. Неговото появяване било предизвестено от древните свещени писания и той бил нетърпеливо очакван от великите мъдреци на своето време. Чайтаня Махапрабху оставил учението си на Шестимата Госвами – неговите първи ученици. Самият той написал едно единствено стихотворение от осем стиха – Шикшаштакам. В него е скрито най-висшето знание и най-висшето съвършенство, защото то е поезията на Абсолюта.

Йога - в търсене на отговори

Категория: Книги

Цена: 18.00 лв.

Свами Шивамурти Сарасвати

Тази книга e сборник от разговори между един духовен учител, нейните последователи и всички, които се интересуват от изкуството на истинския живот. Сред обхванатите в книгата теми са: Препятствия в живота; препятствия, създавани от ума. Как да ги преодоляваме. Отговори на проблеми от ежедневието на всички нас. Случващото се в ума влияе върху тялото. Как да излекуваме заболяванията си. Чакрите – енергийните центрове на нашето тяло и тяхното значение. Лесен начин за въздействие върху функционирането на мозъка. Как да се справяме с отрицателните емоции, гнева, ревността, агресивността и вината. Спокоен ум. Тайната на щастието. Духовният учител и човешкото развитие. Книга, насочена към сърцата, която разказва за отношенията ни със самите нас и с другите. Вдъхновяващ текст, изпълнен с разкрития от опита на един духовен учител.

Йогийско готвене

Категория: Книги

Цена: 11.00 лв.

Питателна вегетарианска храна
56 изключително вкусни и лесни рецепти за всякакви поводи


Целта на йога е да развие физически, умствен и психически баланс, така че човек да може да преживее по-висшите състояния на своето съществуване. Това може да се постигне с балансирана вегетарианска диета, която включва всички съществени минерали и витамини. За да подобрим здравето си, да поддържаме тялото си силно и да улесним духовната еволюция се препоръчва диета, която е питателна, лесна за храносмилане и свободна от токсини. В тази книга се представят основните правила на йогийското готвене, заедно с 56 вкусни и лесни за приготвяне рецепти за всякакви случаи.

Комплект книга "Храненето на 21 век" + CD "Магията хранене"

Категория: Книги

Цена: 14.00 лв.

Кратък наръчник за подправките

Категория: Книги

Цена: 4.00 лв.

Юрий Ковачев

Малка книжка с мъдрости

Категория: Книги

Цена: 5.00 лв.

Медитацията според раджа йога

Категория: Книги

Цена: 5.00 лв.

Свами Сатядхарма Сарасвати

В книгата по достъпен начин е обяснено значението на медитацията и стъпките, които следва да измине всеки търсещ. Основните принципи на Патанджали придобиват яснота и лесно може да се открие логиката и необходимостта от осемте стъпки на развитие. Прилагането на основните правила за външно поведение и вътрешно развитие - яма и нияма, са основата, от която се тръгва, за да може да се пристъпи към следващо ниво - отдръпване на сетивата и заемане на позицията на наблюдател. Заедно с теоретичната част Свами Сатядхарма Сарасвати ни представя и чисто практични, несложни и кратки техники за изпълнение, които помагат за правилното и точно следване на пътя на раджа йога. Традиционната нагласа на Запада да има логично и ясно обяснение за всичко се задоволява чрез конкретни и ясни отговори, които помагат на практикуващия да извлече най-необходимото за себе си. Така пътят на себеизучаване е вълнуващ и интересен, а навлизането в едно ново пространство - собствения ум, се изпълва с изненада и предизвикателство.

Непознатата Индия

Категория: Книги

Цена: 8.00 лв.

На поклонение в един забравен свят.

"Непознатата Индия" е автентичен пътепис за едно духовно търсене, което впечатлява най-вече с откровеността на автора, при опитите му да осмисли теорията и да приложи на практика ученията на жива духовна традиция, непознати за Запада преди публикуването на книгата през 1951 г.

Валтер Айдлиц (1892–1976 г.), наричан още Вамандас, е австрийски писател, поет и индолог, завършил История на религиите. През 1975 г. получава почетна докторска степен от Университета в Лунд. Малко преди Втората световна война, воден от непреодолим копнеж, заминава за Индия, за да опознае нейната древна религия.
Междувременно избухва войната и като чужденец той е затворен във военен лагер. Там среща своя гуру Свами Садананда, който продължава неговото обучение през цялото време на пленничеството му. След като е освободен през 1946 г., Вамандас получава посвещение в традицията Гаудия ваишнавизъм от Бхакти Хридая Бон Махарадж. Завръща се в Европа и се установява в Швеция, където изнася лекции, води курсове и пише книги, за да разпространява знанието от свещените писания на Индия и откровението на Божието име на език, достъпен за Запада.
През цялото време Садананда му помага, като предоставя материали и коригира схващанията му.

Самодисциплина и управление на времето

Категория: Книги

Цена: 7.00 лв.

Свами Шивамурти Сарасвати

“Самодисциплина и управление на времето” е особено полезна на всеки един от нас. Забързаното време, в което живеем, непрекъснато ни изправя пред нови и нови предизвикателства и тази кратка, достъпно написана книжка би могла да ни помогне в преодоляване на ежедневните изпитания. Предложените практики са лесни и позволяват на читателя да отдели малко време за себе си и за вътрешното си развитие. Особено ценни са различните варианти, които всеки би могъл да избере и приложи спрямо личната си нагласа и нужда. Редуването на различни практики за всеки ден от седмицата не би позволило на ума да попадне в рутина. Книгата съдържа лекциите на свами Шивамурти Сарасвати по време на едноименния семинар, провел се в България.

Спокойният ум

Категория: Книги

Цена: 16.00 лв.

Антар мауна
Древна тантрическа медитативна практика
за съвременния ум

Свами Шивамурти Сарасвати

"Антар мауна е един от най-големите подаръци на свами Сатянанда за човечеството. Това е пътят за опознаване и овладяване на ума. Той е във вашите ръце – притежавате скъпоценен камък, ценете го, използвайте го, включете го в живота си и ще видите, че сами можете да бъдете психиатри за себе си. Отговорите на всички ваши въпроси се намират вътре във вас. Достъпът до тях в момента е затворен, тъй като не сме положили усилието да проникнем отвъд завесите на ума. Антар мауна ни позволява да постигнем точно това, прави го възможно."

CD Devi Chants

Категория: CD/DVD

Цена: 15.00 лв.

Janmejaya and 3D Surround Orchestra

CD On the Path

Категория: CD/DVD

Цена: 15.00 лв.

Janmejaya and 3D Surround Orchestra

CD The Call of the Heart

Категория: CD/DVD

Цена: 15.00 лв.

Janmejaya and 3D Surround Orchestra

CD Yoga Nidra 1 & Ajapa Japa and Antar Mouna 1

Категория: CD/DVD

Цена: 0.00 лв.

CD Yoga Nidra 1 + 2

Категория: CD/DVD

Цена: 0.00 лв.

CD Yoga Nidra 2 & Ajapa Japa and Antar Mouna 2

Категория: CD/DVD

Цена: 0.00 лв.

CD Yoga Nidra 3 & Chidakasha Dharana

Категория: CD/DVD

Цена: 0.00 лв.

DVD Video Clips 2

Категория: CD/DVD

Цена: 15.00 лв.

Janmejaya and 3D Surround Orchestra

DVD Video Collection

Категория: CD/DVD

Цена: 15.00 лв.

Janmejaya and 3D Surround Orchestra

Комплект книга "Храненето на 21 век" + CD "Магията хранене"

Категория: CD/DVD

Цена: 14.00 лв.

Торбичка за мала

Категория: Аксесоари

Цена: 6.00 лв.

Ръчно направена и изрисувана торбичка, в която да съхранявате своята мала.