ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 
Нашата мисия
Нашата история
Сатянанда йога
Нашият екип
Мястото
Галерия
Курсистите за нас
  

Нашата история

Клуб „Йога и приятели“ се роди в резултат на дългогодишната подготовка и искрено желание на Татяна Атанасова, и подкрепата на Виктор Емилов. Преди това колеги в ИТ компания, един ден на 2011 година те решават да се посветят на нещо, което ще помага на хората и едновременно ще даде възможност на двамата да разгърнат своя съзидателен потенциал и професионални умения.

Таня е „душата“ и основната „креативна сила“ на организацията. Носейки учителската професия като наследство от двамата си родители и бидейки инструктор, а после и управител на спортна зала и международен съдия по аеробика още като студентка, тя има естествен афинитет и опит във физическата подготовка на хората. Това обаче остава в миналото когато се среща с йога. Интегралният ефект върху тяло, ум и емоции силно вдъхновява Таня и от тогава йога става неин начин на живот. По-късно йога й помага да преодолее и извънредни житейски ситуации, в които йога се доказва като единствено подходящото и мощно средство за баланс на физическо, умствено и духовно ниво. Така през 2009 година тя получава посвещение в карма саняса в Сатянанда йога традицията в Бихар, Индия, от Свами Ниранджанананда Сарасвати.Откриването на Клуб „Йога и приятели“

На 3 октомври 2011 г. Клуб „Йога и приятели“ организира първия си йога курс със само 6 човека в зала в центъра на София. По това време, мястото се ползва само три пъти седмично вечер. Въпреки това, 14 месеца по-късно курсистите са вече около 70 и клубът е провел четири йога ваканции и един семинар с гост-лектор от чужбина – големи стъпки за един млад клуб.

През месец март 2013 година Клуб „Йога и приятели“ се мести в чудесно място на ул. Сердика 13, София, което вече се ползва само за дейностите на клуба. Това се случва благодарение на проект финансиран от Европейския съюз. В новия си дом клубът разгръща своята дейност, включва и други висококвалифицирани и опитни учители от Сатянанда йога традицията. Понастоящем в клуба се провеждат курсове по йога на различни нива, семинари, лекции, индивидуални и корпоративни програми, йога ваканции и ритрийти, йога за бременни жени, йога за деца, обучение по английски език с помощта на методи от йога.

Повече за нас и нашите дейности може да научите в останалите раздели на сайта ни, във фейсбук или като се обадите на тел. 0888 246 777 и ни дойдете на гости. :)

Доскоро!

Предстоящите ни събития и курсове може да видите ТУК.