ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 

Лекция „Езотерични и екзотерични измерения в йога“

23 април, 19:00 - 20:30 ч.

Темата е вдъхновена от беседа на Свами Ниранджанананда върху дяловете в йога и влиянието им върху физическия, праничния, менталния и психичния аспект на нашата личност. Ще бъдат дадени определения за хатха, раджа и крия йога, като работещи във външен план, и карма, гяна и бхакти, работещи във вътрешен план за развитие на личността. Така вътрешният и външен план задават идеята за цялостното развитие на личността. Заповядайте да си поговорим за йога... с Мария Ченова (Дхармаджоти).

ЗА ЛЕКТОРА:
Мария Ченова (Дхармаджоти) е родена през 1960 година. Само 9 години по-късно тя започва да чете йогийска литература. През 1989 г. се включва в програмата по Сравнително религиознание в НБУ. Там чрез лекциите се запознава със Сатянанда йога и по-късно намира своя гуру Свами Ниранджананда Сарасвати.

През 2009 година Дхармаджоти е част от Gurucool, а след това има 2-годишно участие в саняски тренинг (СТ), ръководен от Свами Ниранджан. През март 2015 г. Мария Ченова се завръща отново от Индия след 4-месечен престой там и носи последни новини и вдъхновения от Сатянанда йога традицията.

В рамките на СТ тя е изучавала на базово ниво деванагри, слушала е лекционния курс на Свами Бодхананда Сарасвати за връзката между фонемите и графемите на азбуката деванагри и психологическите характеристики. Преминала е също учителски курс в Индия - YTTС. Интересите й извън Сатянанда йога са свързани със сферата на антропологията. Изучавала е иврит, семиотика на Стария завет, сравнително религиознание.

КОГА:
23 април 2015 г., 19:00 – 20:30 ч.

КЪДЕ:
Ул. Сердика 13, Бизнес център, вх. Б, София 1000, Клуб „Йога и приятели“

ТАКСИ:
8 лв. – при плащане онлайн (кликнете бутона „Запиши се“) до 12 април 2015 г.
12 лв. – при плащане след 12 април 2015 г.
Прeференциални пакетни цени вижте ТУК.

ЗАПИСВАНЕ:
С предварително заплащане на таксата:
- на място при нас на ул. Сердика 13, Бизнес център, вх. Б. Моля първо се обадете на тел. 0888 246 777, за да проверите свободните места и да осигурим човек от екипа, който да ви посрещне в залата в удобен час;

- Онлайн през сайта ни до един ден преди събитието (кликнете бутона "Запиши се" ако е наличен)

!!! Местата са ограничени! Побързайте!