ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 
Нашата мисия
Нашата история
Сатянанда йога
Нашият екип
Мястото
Галерия
Курсистите за нас

Татяна Атанасова (санясин Атма Шуддхи)

Таня е основател и основната „креативна сила“ на Клуб „Йога и приятели”. Тя е висококвалифициран преподавател, преминал успешно 4-месечен сертификационен курс в йога университета Бихар Йога Бхарати (Индия). Таня практикува интегрална йога, основно Сатянанда йога от 2003 г. Има многобройни престои и обучения в ашрами в Индия и Гърция, участвала е в десетки йога-семинари в България и чужбина, както и в редица йога събития, курсове и лекции. Член е на Българско Сдружение Аюрведа.

Таня се отличава с изключителна отдаденост и топлина към своите курсисти, както и енергия, и гъвкавост не само на тялото, но и на духа. Притежава нестандартен, богат и извънреден житейски опит, цени чистотата у хората, обича да помага и да говори с тях. Като йога учител, тя е по-скоро с благ, отколкото със строг подход към всеки практикуващ. Качеството на йога програмите са гарантирани от нейния стремеж към постоянно усъвършенстване и подобряване състоянието на практикуващите йога курсисти, а учителското призвание носи в себе си по наследство. Богатият й професионален опит и образованието й са в областта на информационните технологии.
 

Катя Делирадева (джигясу Крия Видя)

Катя се занимава с йога от 2002 година. Пътуванията й до Индия, семинарите, в които е участвала и нейният учител по йога, промените, които са настъпили при нея, я вдъхновяват да сподели наученото. Тя е завършила шестмесечен курс "Науката йога" и петмесечен курс по йога за деца към Сатянанда Йога Академия - Европа. За нея йога е един ценен дар, който ни помага да живеем в настоящия момент и да подобрим качеството на живота си - да работим по-ефективно, да живеем по-пълноценно, да приемем себе си и останалите, да променим отношението си към околния свят и същевременно да бъдем позитивни и добри. По професия е машинен инженер, а като втора професия има застраховане.
 

Ачютананда (санясин Ачютананда)

Ачютананда е посветил повече от 20 г. на преподаването и провеждането на курсове и семинари на различни места по света за различни типове публика и в разнообразни обстановки.

Ученик е на Парамахамса Сатянанда (създател на Bihar School of Yoga) и продължава да посещава Индия всяка година, за да учи.

Неговият стил на преподаване носи дълбочина и разбиране на йога по достъпен за всички начин.

Като официален пратеник на Bihar School of Yoga той е преподавал в много различни страни, включително:
Австралия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Индия, Иран, Испания, Италия, Румъния, Унгария, Франция и Холандия.

Той също така е директор в Европейската Сатянанда Йога Академия.

Предишен специализиран преподавателски опит включва: Йога за хора с проблеми със зрението; центрове за лечение на зависимости, затвори за мъже, уроци за хора с HIV+

Допълнителна информация, свързана с йога:
• Емисар на Bihar School of Yoga, Индия;
• Съучредител на Европейско Йога Сдружение (European Yoga Fellowship);
• Съучредител на Европейско Йога Изследователско Сдружение (European Yoga Research Fellowship);
• Мениджър на Бихарското „Yoga Magazine“ в Европа;
• Директор и ИТ мениджър за Европейската Сатянанда Йога Академия
 

Даниела Георгиева (санясин Дурга)

Даниела Георгиева е карма санясин в традицията на Сатянанда йога, сертифициран инструктор по йога от Национална Спортна Академия, член на "Йога клуба" към БЙА. В периода 2000г. - 2006г. е съучредител и програмен директор на "Център за бременни жени" - гр. Пловдив. От 2007г. провежда обучения "Йога за бременни жени" и "Подготовка за раждане чрез йога". Нейните усилия през всичките тези години са изцяло насочени в тази сфера. Даниела е един от най-опитните учители по йога за бременни и е обучила редица инструктори, занимаващи се с пренатална йога. Има дългогодишно участие в многобройни йога курсове, семинари и събития в България, Европа и Индия.
 

Мария Ченова (санясин Дхармаджоти)

Мария Ченова (Дхармаджоти) е родена през 1960 година и само на 9 годишна възраст тя започва да чете йогийска литература. През 1989 г. се включва в програмата по Сравнително религиознание в Нов Български Университет. Там чрез лекциите се запознава със Сатянанда йога и по-късно намира своя гуру Свами Ниранджананда Сарасвати.

През 2009 година Дхармаджоти е част от Gurucool, а след това има 2-годишно участие в саняски тренинг (СТ), ръководен от Свами Ниранджан. След едно от поредните си посещения в Индия получава задача от Bihar School of Yoga да изнася лекции и семинари – мисия, която ще позволи на всички нас да се насладим на голямата й харизма и да почерпим от изключително богатите й познания.

В рамките на СТ тя е изучавала на базово ниво деванагри, слушала е лекционния курс на Свами Бодхананда Сарасвати за връзката между фонемите и графемите на азбуката деванагри и психологическите характеристики. Преминала е също учителски курс в Индия - YTTС. Интересите й извън Сатянанда йога са свързани със сферата на антропологията. Изучавала е иврит, семиотика на Стария завет, сравнително религиознание.
 

Ханс Куук (санясин Гаруда Чайтаня)

Ханс Гаруда Чайтаня е белгиец, който е прекарал по-голямата част от неговата професионална кариера в корпоративния свят в различни страни по света, а последните 12 години на Балканите.
През 2007 г. той открива йога като начин да релаксира и успокои ума.
През 2008 г. заменя динамичната си кариера с посвещаване на цялото си време в учене на йога.
Ханс успешно завършва курсовете Йогийски науки 1, 2, 3 и 4 в Сатянанда Йога Академиите в Европа и Австралия, както и различни йога курсове в Индия.
Започва да преподава йога през 2012 г. Специфичните му интереси са в онези аспекти на йога, които помагат на хората да управляват стреса и да водят по-здравословен и радостен живот, намалявайки страданието.
Преподава на английски език, но се справя и с българския доста добре.
 

Мила Иванова

Аз съм Мила. Едно на пръв поглед пораснало дете, но само на пръв поглед. Детето в мен е живо, игриво, винаги готово да се смее с глас и да се забавлява. Истината е, че въпреки моите 23 години се чувствам „на мястото си” единствено в света на децата. Когато съм заобиколена от деца забравям за света на възрастните, за сериозните лица и тежките ангажименти.

Не случайно избрах професията на куклена актриса, а година по–късно завърших и Курс „Йога за деца” към БФЙ, за да бъдем отново едно с тези прекрасни същества, да виждам как грейва усмивка на лицата им, как се стоплят сърчицата им.

Мога да кажа, че живея в „йога семейство”. У дома от години всички следваме пътя на йога и когато ми предложиха да започна да преподавам йога на деца нямах никакви колебания. В този миг бях най-щастливия човек – можех да съчетая огромната си любов към децата и начина си на живот. Уменията ми от театралната академия също се оказаха незаменими, а куклите, които използвам в часовете се превърнаха в любими приятелчета на малчуганите.

Йога с деца е един мой сбъднат сън, реализирана мечта, благодарение на която посрещам всеки ден с усмивка.
 

Виктор Емилов

Началото на йога за мен постави една пречистваща практика, която ми помогна да се избавя от упорит фарингит – нещо, с което традиционната медицина не можа да ми помогне с години. И дали е случайно или не, се оказа, че в йога е най-добре да се започне точно с пречистване. (Предполагам получавам червена точка за това :) )

Обучението си в йога съм получил от Татяна Атанасова (санясин Атма Шудхи), с която заедно създадохме Клуб „Йога и приятели“. Тя преподаваше, а аз присъствах на всеки час в продължение на година и половина стараейки се да попия йога. После започнах да превеждам йогийска литература, когато е необходимо за нашите програми, да посещавам лекции и семинари в традицията на Бихарската школа по йога, организирани в клуба ни. И може да се каже, че йога е с мен всеки ден от 2011 г. до момента. Тя ми помага както за физическото здраве, така и за осъзнаване и освобождаване от самоналожени бариери в живота, носещи стрес. Благодарение на Сатянанда йога системата и висококвалифицираните ни учители, вече години виждам как тя помага на курсистите да повишават качеството си на живот и с радост ще предам наученото от практиката на желаещите да се запознаят и занимават с йога.
 

Илиян Константинов (санясин Шивапрем)

Илиян Константинов е роден през 1981 г. в град София. Има духовни изживявания от 6 годишен, а с Йога се занимава от 16-годишна възраст. През 1997 г. за пръв път се докосва до Сатянанда Йога системата и от тогава спира да боледува. През 2000 г. има щастието да се срещне със своя учител Парамахамса Ниранджанананда Сарасвати на живо в Атина, където получава първото си посвещение и започва да се занимава още по-интензивно с Йога.
През следващите 2001-2002 г. завършва четиримесечен сертификационен Йога курс в „Бихар Йога Бхарати” (първият Йога университет в света) в Индия.
Преподава „Класическа Интегрална Йога” по методите на Сатянанда Йога системата от 2003 г. (позната също като Бихарската школа по йога). За него практикуването на Йога е начин на живот, който го прави Здрав, Балансиран, Работоспособен и Доволен във всяка една ситуация. Преподаването на практики го изпълва с вътрешно удовлетворение. Виждайки бавният, но сигурен напредък на всички курсисти занимаващи се редовно и сериозно с Йога се чувства Щастлив!
 

Галина Тошева (санясин Шанти Девананда)

Сатянанда Йога се появи в живота ми през 2002 година, след като осъзнах нуждата от нова позитивна гледна точка към себе си и света. Преди това прекарах години да се образовам като икономист и да работя като счетоводител. В личните си интереси последователно преминах през математиката, философията и психологията, намирайки кулминация и удовлетворение в йога като философска концепция и път за развитие.
Възприемам йога като универсална система за човешко развитие, и се стремя да представям практиките й на съвременен и достъпен език в оригиналния им дух на чистота, простота и ефективност. Близък ми е стилът на Сатянанда Йога с характерния й акцент върху осъзнаването, и систематичния и интегриран подход към практиките. Посещавам редовно Сатянанда ашрам в Гърция и високо ценя Свами Шивамурти за нейната мъдрост и подкрепа. Притежавам професионална квалификация “Инструктор по йога”, получена от НСА “Васил Левски”. По време на това обучение се запознах с Шивананда Йога Веданта, която е достъпна система, създадена от Свами Вишнудевананда в отговор на нуждите на съвременния човек. Нова перспектива отвори пред мен 14-месечното ми участие в саняса тренинг в Bihar School of Yoga, Мунгер, Индия под ръководството на Свами Ниранджанананда Сарасвати. Мотивацията ми да преподавам йога е вярата ми, че практикуването на йога е начин да подобрим качеството на живота си.