ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 

Вериана Божилова (Прияатма)

Срещнах своята учителка по йога, когато бях ученичка и още тогава пред мен се разкри един необятен източник на мъдрост, знание и отговори на моите въпроси за живота. Оттогава досега йога е неизменна част от моя живот.

През 2012 година завърших курс „Изследване на йога в образованието“ („R.Y.E. - Research on Yoga in Education“), който разкри пред мен много нови и интересни подходи в работата с деца, както в учебната стая, така и в заниманията по йога за деца.

През 2014 година завърших шестмесечен курс „Науката йога“ 1 към Сатянанда йога академия – Европа. Работила съм като учител в частна занималня към столично училище с активно застъпване на йога техники в реалния учебен процес; пет години съм водила йога за деца от две до шестгодишна възраст в частна детска градина и две години йога за деца в частна занималня. Водя занимания по йога и за възрастни.

Осъзнах, че имам желание да помагам на деца в така наречената „трудна възраст“ – тийн, когато хормоналните промени замъгляват силно реалността и живота изведнъж започва да изглежда по-труден.

Откакто станах майка и откакто животът ми даде шанс да бъда сред деца, пред мен стои вечният въпрос за виртуозното умение да възпитаваш колкото твърдо, толкова и меко, да умееш да обърнеш тъжното в смешно за секунда, да учиш на важните житейски уроци със собствения си пример и винаги да се отнасяш много сериозно и с уважение към проблемите на малката – голяма душа.

По професия съм инженер-агроном. Завършила съм Висш Селскостопански институт – Пловдив, със специалност Лозаро-градинарство.