ул. Сердика 13, София 1000 |   Карта |   тел. 0888 246 777        EN | 

Уъркшоп „Баланс на мозъчните полукълба“

14 ноември, 14:00 - 16:00 ч.

Древните методи на науката йога спомагат постепенното усъвършенстване на личността.

Съвременната наука е открила, че някои от йога практиките имат за цел да синхронизират и балансират работата на двете мозъчни полукълба.

Освен това е измерено, че при синхронизираното функциониране на двете полукълба на мозъка драстично се увеличава общият обем на мозъчната работа, като качеството също надминава предишните си стойности.

В човешката история има единици хора, за които е известно, че гениалността им е съпроводена от еднакво ползване на лява и дясна ръка - това са т. нар. Амбидекстри.

Амбидекстрите са хора, които работят и ползват с еднаква лекота лявата и дясната ръка и съответно двете мозъчни полукълба са синхронизирани и функционират без надмощие.

В днешно време ценим естествената човешка склонност към самоусъвършенстване.

Съчетаването на изпитаните през вековете йогийски традиции и методите на съвременната наука води до положителни качествени изменения в личностното развитие.

Развитието на умения да се ползват двете ръце с еднаква лекота увеличава баланса между мозъчните полукълба, а също се увеличава увереността в собствените възможности.

Една почти митологична личност, за която до днес се говори с уважение и нескрито възхищение заради приноса в развитието на науката и изкуството е Леонардо Да Винчи. Той е известен и със “закодирането” на дневника си, който е бил написан така, че да може да се чете само с помощта на огледало.

Ние заслужаваме своите постижения и успехи, както и хората около нас заслужават нашите успехи. Нека направим усилие да подобрим своите възможности, за да направим живота си по-плодотворен, осъзнат и щастлив.


В Клуб “Йога и приятели” ще се проведе уъркшоп за подпомагане на личните умения свързани с балансиране уменията за работа с лява и дясна ръка.


ВОДЕЩ:
Милена Владимирова


КОГА:
14 ноември 2015 г., 14:00 - 16:00 ч.


КЪДЕ:
ул. Сердика 13, Бизнес център, вх. Б, София 1000, Клуб "Йога и приятели"


ВХОД:
Дакшина (дарение)


Събитието е подходящо за възрастни хора и деца с активна лява ръка (минимална възраст 6 години).

При въпроси, моля не се колебайте да се обадите на тел. 0888 246 777.